Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

All about fashion!

Την τελευταία εβδομάδα απομακρύνθηκα λίγο από το blog ενώ είχα ήδη έτοιμα 3 άρθρα... Και αυτό γιατί μου συνέβει ένα περιστατικό που με έβαλε σε σκέψεις! Τι είναι μόδα; Ποιος καθορίζει τις τάσεις; Πρέπει να τις ακολουθούμε πιστά; Και ποιος έχει δικαίωμα να κρίνει την εμφάνιση μας με χαρακτηρισμούς όπως "μοντέρνος","λαϊκός" ή "συντηρητικός" ;

Ας πάμε λίγο πίσω στην Ά λυκείου που μαθαίναμε στην έκθεση τι είναι μόδα και ας σκεφτούμε!

Μόδα λοιπόν είναι μια παροδική συνήθεια που γενικεύεται για ορισμένο διάστημα σε μεγάλο μερίδιο της κοινωνίας είτε αυτό αφορά την ενδυμασία μας, είτε την μουσική, είτε ακόμα και τον τρόπο που φτιάχνουμε τα μαλλιά μας! Τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και φυσικά των social media! Εκφράζει την εξέλιξη των ιδεών του τρόπου ζωής και φυσικά την ηθική και υλική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε! 

Ποιοι είναι γνώστες της; Ποιοι επηρεάζουν το τι θα φοράμε εμείς; Και ποιοι κρίνουν ;


Η εύκολη απάντηση είναι πως οι μεγάλοι οίκοι μόδας δημιουργούν τις τάσεις!Μας τις λανσάρουν και εμείς προσπαθούμε να τις μιμηθούμε για να πετύχουμε ένα παρόμοιο (επιθυμητά σικ) αποτέλεσμα! 

Είναι κακό; Φυσικά και όχι! Φυσικά και δεν είμαστε όλοι στην ίδια οικονομική θέση ώστε να τα αγοράσουμε οπότε θα βρούμε κάτι παρόμοιο! Ποιος μπορεί να πει πως γι'αυτό είμαστε λαϊκοί ; Τόσα λεφτά έχει ή τόσο θράσος ; Ενώ παράλληλα στοίχημα πως αυτοί που κρίνουν δεν έχουν ιδέα από μόδα, από μεγάλους σχεδιαστές και τάσεις ! 

Το παν φίλοι μου για μένα είναι η καλαισθησία όχι τα χρήματα! Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αλυσίδες καταστημάτων τύπου Zara (που στο κάτω κάτω έχουν κάνει τρελή επιτυχία και έχουν εκατομμύρια κέρδη) όταν ο ίδιος δεν ξέρει τι φοράει ...


Όταν ξέρεις ποιος είσαι, ξέρεις τι σου πηγαίνει! Ξέρεις πως να δημιουργείς μόδα πάνω στο προσωπικό σου στυλ και να μην αντιγράφεις απλά...

Όταν πάλι απλά κρίνεις καλύτερα να κάνεις πρώτα αυτοκριτική! Να μην είσαι απλά θύμα καταναλωτισμού, να μην ισοπεδώνεις τις προσωπικές σου προτιμήσεις και φυσικά να διαβάσεις την ιστορία της μόδας ώστε να μπορείς να αρθρώσεις 2 προτάσεις αν θες να κρίνεις! 


Το κείμενο είναι λίγο παρορμητικό όπως είμαι και εγώ, περιμένω τις απόψεις σας!
Good night & kisses!

4 σχόλια:

 1. Μ άρεσε πολύ το κείμενο σου !! Έχεις απόλυτο δίκιο ! Η δικιά μου είναι ότι εντάξει ας ακολουθούμε την μόδα αλλά πάντα ας υπάρχει και το δικό μας στυλ επάνω που θα αναδεικνύει τον εαυτό μας ,απλά όλα σε μέτρο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Σίγουρα το μέτρο πρέπει να υπάρχει σε όλα τα θέματα! ;)

   Διαγραφή
 2. Έχεις απόλυτο δίκιο! Συμφωνώ σε όλα! Καλό είναι να κοιτάμε τη δική μας ζωή και πάνω από όλα να μην κρίνουμε με γνώμονα την εμφάνιση ή τα χρήματα.. η ψυχή μετράει πάνω από όλα.. η καλή καρδιά, η καλοσύνη.. αρετές που δεν αγοράζονται με λεφτά! Τέλος, μπορούμε να εμπλουτίσουμε το προσωπικό μας στιλ με κομμάτια που κυκλοφορούν περιστασιακά, που "είναι στη μόδα", χωρίς να αφήνουμε τα ρούχα να μας φορέσουν. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο μπαίνουν μερικοί μερικοί στον κόπο να χαρακτηρίσουν μερικές εμφανίσεις άλλων ανθρώπων! Αυτά, και άλλα πολλά έχω να σου πω από κοντά! <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι ακριβώς είναι! Αν πρώτα από όλα δεν είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ τίποτα παραπάνω δεν έχει σημασία! Σε ευχαριστώ για το τέλειο σχόλιο σου!

   Διαγραφή